Mail aboneliği ile güncel etkinliklerden haberdar olabilirsiniz.
Bağlantıda hissetmek için kimseyle buluşmanıza gerek yok. En önemlisi karşılıklı olarak birbirine açılmak, deneyimleri paylaşmak ve diğer kişiyi duymak. Bu da telefon veya internet üzerinden yapabileceğiniz bir şey.
Bir not kartı alın ya da sipariş edin ve aklınızdaki bir aile üyesine veya arkadaşınıza içinizden geçenleri yazın. Mektuplar, sadece günlerinizi aydınlatmakla kalmayacak, aynı zamanda bir tarihin de kısa notları olacaktır.
Evde eşinizle, çocuğunuzla ya da diğer aile bireylerinizle kaldıysanız, bu beklenmedik sürecin ilişkilerinizi nasıl güçlendirebileceğine odaklanın. Mümkün olduğunca Netflix’ten kaçının ve bunun yerine bulmaca, yapboz, kutu oyunları, yemek yapmak gibi deneyim paylaşımına yönelik aktiviler yapın. Birbirinizin en iyi ya da hiç bilmediğiniz özelliklerini bulmaya çalışın. Bolca birbirinizi dinleyin, en güzel anılarınızı paylaşın.
Sosyal izolasyon herkes için zordur, ancak özellikle endişe veya depresyonla uğraşanlar için çok daha zordur. Uzmanlar, depresyonu olan kişilerin telefonda sohbet etmek yerine genellikle mesajlaşmayı tercih ettiklerini söylüyor. Bu durumda olduğunu bildiğiniz arkadaşlarınıza onları düşündüğünüzü bildiren bir mesaj atabilirsiniz. Yanıt alamasanız bile, iletişim kurmayı bırakmayın. “Cevap vermek zorunda değilsin, sadece seni düşündüğümü bilmeni istiyorum.” harika bir mesaj olabilir. Endişeli arkadaşlarınız söz konusu olduğunda, kaygılarını kötüleştirecek olan korona virüs ile ilgili herhangi bir şey hakkında konuşmaktan kaçının. Aşırı neşeli olmaktan kaçınmak da önemlidir. Yanlarında olduğunuzu hissettirmek kaygılarını azaltmaya yardımcı olacaktır.
Çocuklarınız, aile üyeleri ve arkadaşlarınızla sosyal etkileşime alışkınsa büyükanne ve büyükbabalarından, teyzelerinden veya amcalarından birine uzaktan uyku öncesi kitabı okutmayı düşünün. FaceTime ve Skype, Zoom gibi uygulamalar başkalarıyla görsel olarak bağlantı kurmak için harika araçlar. Uygulamaların birinden faydalanarak çocuklarınızla keyifli bir uyku öncesi anı yaşatabilirsiniz.
Hiçbir bölümünü kaçırmadığınız bir şovun ya da dizinin bir bölümünü de en yakın arkadaşlarınızla izlemek istemez misiniz? Kanepelerinizin rahatlığında yeni bir Netflix şovunu arkadaşlarınızla aynı anda izleyin. Google Chrome’unuz varsa şanslısınız. Netflix Party eklentisi ile arkadaşlarınızla aynı anda bir seyir keyfi yaşamanıza olanak sağlıyor. Hep birlikte izlediğiniz filmin, dizinin ardından görüntülü sohbet yapabilirsiniz.
Birçoğumuz için sosyalleşme, sadece iş arkadaşlarımızla sohbet etme ya da aile ve arkadaşlarla zaman geçirmekten fazlasını ifade ediyor. Tüm katılımcıların evlerinin rahatlığından örgü ördüğü, resim yaptığı, yemek tarifi paylaştığı, kitap okuduğu bir sanal kulüp bulup sosyalleşebilirsiniz. Ya da kendi kurduğunuz sanal kulübe ilgilileri davet edebilirsiniz.
Hamile anneler, oyuncular, tıp öğrencileri, glutensiz ya da vegan beslenenler, makyaj sevenler, e-spor tutkunları gibi sayısız ilgi alanına hitap eden çevrimiçi bir topluluğa dahil olabilir, içinde bulunduğumuz süreçteki deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Kendi topluluğunuzu kurup ilgilileri de davet edebilirsiniz.
Sosyal tecrit, pek çoğumuzu rahatsız ediyor. Bilimsel bir çalışma insanların düşünceleriyle yalnız oturmak yerine elektrik şokuna maruz kalmayı tercih ettiklerini gösteriyor. Kendi dostluğunuzun tadını çıkarmanın sayısız faydası vardır. Araştırmalar yalnızlık içinde rahatlık bulan insanların daha açık fikirli, vicdanlı ve uyumlu olduklarını ve ayrıca genellikle daha az depresif olduklarını göstermiştir. Geçmişte yalnız zaman geçirmemekle uğraştıysanız, bu beklenmedik zamandan yararlanın. Sizi bir bulmacayı tamamlamak, iş yapmak veya günlük tutmak gibi düşüncelerinizle oturmaya zorlayan bir şey yapın.
Kaynak: www.success.com
Biz Öğrenme Tasarımları olarak ‘‘Öğrenmek Eğlencelidir’’ diyoruz. Çocuk, genç, yetişkin, herkesin oynama ve keyifle öğrenme hakkı olduğunu savunuyoruz. Savunduğumuz değerleri, öğrenmeyi kolay ve keyifli hale getiren oyunlar ve yenilikçi öğrenme programları tasarlayarak ortaya koyuyoruz.
Yorum Yap