• 0537 361 05 96

  • Galata Kuledibi Beyoğlu / İstanbul

MOTİVASYONDA ARTIŞ YAŞANIR!
Dopamin genellikle zevk alma ile ilişkilendirilir, ancak aslında motivasyonda daha büyük bir rol oynar. Beynimiz, bir video oyununda bir seviyeyi tamamlamak veya zor bir görevi başarmak gibi meydan okuma ve başarı sırasında dopamin salgılar. Bu, gelecekteki başarıları da teşvik eder.

TESTOSTERON ETKİSİ ORTAYA ÇIKAR!
Zaferi ve hatta zafer beklentisini deneyimlediğinizde, adrenal bezlerimiz beyine testosteron salgılar. Bu salgı; enerjiyi, ruh halini ve benlik saygısını ve ayrıca bir dizi başka olumlu biyolojik faktörü etkiler.

GELİŞTİRİLMİŞ BELLEK SAĞLAR!
Alıştırma ve tekrarlama yoluyla, hafızamızdaki bir konu veya rutin hakkında belirli detayları en ince ayrıntılarına kadar edinebiliriz. Bu durum, beyinin hafızası ve karar merkezi olan amigdalamızın gelecekte benzer ve ilgili konularda hızla harekete geçmesini sağlar.

BEYİN BOYUTUNDA KALICI BÜYÜME GÖRÜLÜR!
Oxford Üniversitesi’ndeki araştırmacılar, yeni beceriler öğrenmenin, beynimizin hücreler arasında bağlantı kurmaya yardımcı olan “beyaz madde” hacminin kalıcı olarak artırdığını göstermiştir.

VERİMLİLİKTE ARTIŞ YAŞANIR!
Belirli faaliyetlerde daha ustalaştıkça, beynimiz bu görevleri yerine getirmede daha becerikli ve verimli hale gelir. Yeni bir aktiviteyi denemeye devam ederken sadece birkaç haftalık performanstan sonra beyin, esasen daha az kaynak kullanarak eylemi ortaya çıkarır.

EMPATİYİ GELİŞTİRİR!
Kişiselleştirmeye veya iyileştirmeye izin veren etkinlikler, empati ve duygusal bağlantı duygularını artıran Oksitosin hormonunun salınımını teşvik edebilir. Hipotalamusta üretilen Oksitosin hormonu güven ve duygusal bağlarla doğrudan ilişkilidir.

Kaynak: inc.com