Mail aboneliği ile güncel etkinliklerden haberdar olabilirsiniz.
Coursera – www.coursera.org
Kurucuları olan Bilgisayar Bilimi profesörleri Daphne Koller ve Andrew Ng, 2012 yılında kurdukları bu platformla bilgi ve becerilerini paylaştıkları kurslarından herkesin faydalanmasını sağlamayı amaçlamışlardır. Bu platform da o zamandan beri, herkese ister uzmanlık alanları oluşturmak isterlerse kariyerlerini öne çıkarmak için çeşitli kurslar sunmaktadır. Bu kurslar dünyanın en iyi üniversitelerinden en iyi eğitmenler tarafından çevrimiçi ortamda video dersler aracılığıyla verilmektedir. Bilgi Teknolojilerinden Yaşam Bilimlerine, Kişisel Gelişimden Matematik ve Fizik derslerine kadar birçok alanda eğitim imkanı sunan bu platformda kurslar yaklaşık olarak 4-6 hafta arası sürmekte olup kurs ücretleri 29-99 $ arasında değişmektedir. Kurs sonunda kurs bitirme sertifikası da verilmektedir. Bir alanda uzmanlık becerisine sahip olmak isteyen kişiler de aylık 39-79 $ ücret ödeyerek yaklaşık 4-6 aylık bir süre zarfında uzmanlık sertifikasına sahip olabilmektedir. Kurslardaki bazı derslere ücretsiz olarak ulaşılabilmekte fakat sertifika için kursu satın almak gerekmektedir. Ayrıca yaklaşık 1-3 yıllık bir çalışma ile 15000-25000 $ gibi bir fiyatla çevrimiçi dersler aracılığıyla yüksek lisans derecesine sahip olunabilmektedir. Aynı zamanda bu eğitim platformuna iOS ve Android mobil uygulamaları ile de erişilebilmektedir.
edX – www.edx.org
Facebook, Google+, Microsoft hesaplarınızla ya da web sitesi üzerinden hesap oluşturarak kayıt olabileceğiniz edX, sizlere her yerde ve herkes için yüksek kalitede eğitim imkanı sunuyor. 2012 yılında Harvard ve MIT tarafından kurulan bu çevrimiçi öğrenme aracı bugünlerde 120’den fazla kurumsal, 130’dan fazla küresel ortakla çalışmakta. Kar amacı gütmeyen ve açık kaynak MOOC sağlayıcısı olan edX ile mimariden müziğe, mühendislikten sosyal bilimlere kadar onlarca konu bazında derslere erişebilirsiniz. Aynı zamanda bu web sitesi aracılığıyla erişilen video dersler üzerinden profesyonel eğitim sertifikaları, lisans düzeyinde Micromaster programlar ve hatta çevrimiçi yüksek lisans derecesine sahip programlara da erişilebilmektedir. Dünyadaki birçok farklı üniversiteden dilediğiniz kadar ders almak istediğiniz bu eğitimler için kurs ve konuyu seçtikten sonra eğitmen, eğitim süresi, seviye, kurs müfredatı ve video dil desteği gibi bilgilere ulaşabilirsiniz.
Eğitim Bilişim Ağı (EBA) – www.eba.gov.tr
Fatih Projesi kapsamında oluşturulan, Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından kullanıcılara ücretsiz olarak sunulan bir eğitim platformudur. Site içerisinde farklı öğrenme stillerine yönelik haber, video, görsel, ses, kitap, dergi, doküman modülleri üzerinde e-içerik paylaşımları yapılmaktadır. Uygulamalar kısmında öğrenci, öğretmen ve herkes için çeşitli interaktif materyaller bulunmaktadır. Ayrıca mobil uygulamaya da sahip bu eğitim platformu, EBA üzerinden veliler ve öğretmenlere öğrencilerinin takibini yapabilme imkanı sunmaktadır.
Future Learn – www.futurelearn.com
Dünyanın en iyi üniversitelerinden ve çeşitli kurumlardan istediğiniz kategoride ve istediğiniz ders kapsamında ücretsiz bir şekilde dersler alabilirsiniz. Ücretsiz katıldığınız kurslar için konular sonunda sınavlara giremiyor ve dolayısıyla sertifika alamıyorsunuz. Her kursun kurumu, eğitmenleri, eğitim süreleri farklılık gösteriyor. Kurs içeriklerini makale, video veya sesli içerikler oluşturuyor. Ücretsiz kurslar için kurs süresine ek olarak 14 gün daha erişim sağlayabiliyorsunuz. Aldığınız bir kursu belli bir ücret karşılığında Premium’a yükseltmek isterseniz de kursları bitirip değerlendirmeleri geçerek sertifika alma hakkınız bulunuyor. Ayrıca süresiz erişim de sağlayabiliyorsunuz. Web sitesi üzerinden kendinize en uygun seçtiğiniz ders veya kurs için mobil uygulamaları da tercih edebilme hakkınız bulunuyor. Kursların dili İngilizce olup kategoriler arasında Yaratıcı Sanatlar ve Medya, Sağlık ve Psikoloji, Bilim-Mühendislik, Öğretim, Teknoloji ve Kodlama, Hukuk, Edebiyat gibi başlıklar bulunuyor. Bu kategoriler altında istediğiniz kursu seçip diğer detaylı bilgileri öğrenebiliyorsunuz.
Khan Akademi – www.khanacademy.org.tr
“Herkese, her yerde, dünya standartlarında ücretsiz eğitim!” sloganıyla Salman Khan tarafından kurulmuş, okul derslerine yardımcı bir diğer eğitim sitesi ve mobil uygulaması ise Khan Akademi. Bu platformun içerisinde merak ettiğiniz ve öğrenmek istediğiniz hemen her şeye ücretsiz bir şekilde ulaşabilirsiniz. Siteden/uygulamadan üye olup ders takibini kendiniz yapabilir, kaldığınız yerden istediğiniz zaman devam edebilir ve istediğiniz hızda videolu dersleri dinleyebilirsiniz. Dinlediğiniz konu anlatımlarına yönelik alıştırmalarla öğrenimlerinizi destekleyebilirsiniz. Bu sanal kütüphanede Matematik, Fen Bilimleri, Sosyal Bilimler ve Sanat, Ekonomi ve Finans gibi birçok ders kapsamında ister birinci sınıf istese üniversite öğrencisi olsun herkes için yüzlerce konu bulunmakta. Aynı zamanda eğitimciler, öğretmen girişi ile kendi sınıfınızın takibini de yapabilmekteler.
Morpa Kampüs – www.morpakampus.com
İlkokul ve ortaokul öğrencileri ile öğretmenlere yönelik bu eğitim platformu, öğrencilere okul derslerinde yardımcı olmaktadır. Eğitim içeriklerinde birinci sınıftan sekizinci sınıfa kadar her düzeye yönelik müfredat dersleriyle uyumlu animasyonlu konu anlatımları, etkileşimli çalışmalar, testler, belgesel videoları, deneyler, ödev çalışmaları gibi binlerce sayıda materyal bulunmaktadır. Bir yıllık abonelik ücreti 158 TL olup web sitesi üzerinden kolayca abonelik başlatılabilir. Veliler öğrencilerinin aboneliklerine ek olarak veli üyeliğini ücretsiz olarak edinebilir ve çocuklarının gelişimlerini takip edebilirler.
Okulistik – www.okulistik.com
Öğrenciler için teknolojiyi eve getiren bir diğer web sitesi de Okulistik. İlkokul ve ortaokul öğrencileri buradan interaktif konu anlatımları ile eksik oldukları konuları öğrenip tekrar edebiliyorlar. Ayrıca her konuyla ilgili alıştırmalar, konu testleri, soru çözümleri, Türkiye genelinde yapılan hazırlık ve deneme sınavları, ekstra yardımcı kaynaklar, e-kitaplar, oyunlar gibi çok çeşitli materyallere abonelik süresince ulaşabiliyorlar. Bu aboneliklerin aylık ücreti 49,90 TL olup, bir yıllık ücreti ise 159,90 TL. Çocuklarını kolayca takip edebilecekleri veli üyeliği ise öğrenci aboneliği ile birlikte ücretsiz olarak kullanıma sunulmaktadır. Ayrıca üyelik, öğretmenler için de ücretsiz.
Türkçe Akademik Yayınlar Platformu – Turcademy – www.turcademy.com
Lisans ve lisansüstü öğrencileri, araştırmacılar ve akademisyenlere yönelik bu platform sayesinde akademik yayınların tam metinlerine ulaşmak, okumak ve çalışmalarda kullanmak çok kolay bir hale geliyor. Bu sitede e-kitapların tam metinlerine erişim sağlayabilmek için bağlı olduğunuz kurumun Turcademy ile abonelik bağlantısının olması gerekiyor. Sisteme giriş yaptıktan sonra filtreleme yaparak Doğa Bilimleri, Hukuk, Sağlık Bilimleri, Mühendislik Bilimleri ile Sosyal ve Beşeri Bilimler kategorileri altında, 3000’den fazla kitap arasında istenilen e-kitaba ulaşılabiliyor. Kitaplar pdf formatında görüntülenebiliyor ve okunabiliyor.
Türkiye Bilimler Akademisi Ulusal Açık Ders Malzemeleri – www.acikders.org.tr
2006-2012 yılları arasında Türkiye Bilimler Akademisi Açık Ders Malzemeleri Projesi kapsamında oluşturulan Açık Ders Malzemeleri içerisinde, üniversite düzeyinde verilen derslerin internet üzerinde herkes için ücretsiz olarak sunulan ders izlenceleri, ders notları, sunumlar, videolar ve animasyon gibi ders araçlarının paylaşımları yer almaktadır. Bu kaynaklar tüm dünyadaki öğretim elemanları tarafından paylaşılmış olup ücretsiz ve herkesin kullanımına açıktır. Mühendislik Bilimleri, Sosyal Bilimler ve Temel Bilimler olmak üzere üç başlık altında çok sayıda ders ve dersin materyallerine ulaşılabilmektedir.
Udemy – www.udemy.com
Öğrencilerin uzman eğitmenler tarafından birçoğu ücretsiz olan çevrimiçi kurslardan faydalandığı bir eğitim platformudur. BT ve Yazılım, Pazarlama, Sağlık ve Fitness, Fotoğrafçılık, İşletme, Kişisel Gelişim, Akademik, Dil ve Müzik gibi onlarca konu başlığı altında 80000’in üzerinde kurs bulunmaktadır. Öğrenciler öğrenmek istediği kurs hakkında gerekli bilgileri ve ücret durumunu görebilmekte, istediği herhangi bir eğitmenden alabilecekleri, çoğu 49,99 TL’den başlayan video destekli bu kurslara ömür boyu erişim sağlayabilmektedirler. Ayrıca iOS ve Android için mobil uygulamaları mevcuttur.
Vitamin Eğitim – www.vitaminegitim.com
MEB öğretim programına uygun olarak hazırlanan Vitamin Eğitim portalı, okul öncesinden üniversiteye kadar öğrencilerin derslerine yardımcı oluyor. Bu eğitim platformu içerisinde interaktif konu anlatımları, etkileşimli alıştırmalar, sanal deneyler, tarama testleri, videolu çözümlü sorular, eğitsel oyunlar ve daha birçok yardımcı araç yer alıyor. Öğrenciler ücretsiz sürümünü denedikten sonra isterlerse ilkokul ve ortaokul için aylık 19,90 TL’ye abonelik satın alarak kendi öğrenme hızında istediği yerden, istediği zamanda derslerine çalışabiliyor. Öğretmenler de sınıfındaki öğrencilerin bu abonelikleri satın alması durumunda Vitamin Sınıfım ile öğrencilerinin çalışmalarını kontrol edebiliyor, ders takibi yapabiliyor. Aynı zamanda Vitamin Eğitim, tabletlerde de mobil uygulama olarak kullanılabiliyor.
Brainly / Eödev
Brainly / Eodev, ev ödevlerinde öğrencilere yardımcı olan dünyanın en büyük sosyal öğrenme topluluğudur. 250 milyondan fazla öğrenci, ebeveyn ve eğitim uzmanı, öğrenim hayatlarını daha faydalı ve daha eğlenceli hale getirmek için Brainly / Eodev’e güveniyor. Brainly / Eodev, Matematik, Tarih, Cebir, İngilizce, Kimya, Yabancı Diller veya Coğrafya gibi her okul dersinde sizi anında daha akıllı ve daha başarılı hale getirir.
Brainly / Eodev ile herhangi bir ev ödevi sorusunu arayabilir, uzmanlara ve başarılı öğrencilere ödevleriniz hakkında sorular sorabilir, karmaşık konular hakkında adım adım açıklamalar bulabilir ve bir sonraki teste, sınava veya kompozisyona hazırlanabilirsiniz. Brainly / Eodev’in bilgi bankası, ilkokul, ortaokul, liseden üniversiteye kadar birçok konuyu ve dersi kapsar.
Brainly / Eodev’deki ders yardımlarının ve açıklamalarının kalitesi, tüm cevapları günlük olarak doğrulayan uzman ekibi tarafından sağlanır. Brainly / Eodev uygulaması, şu ana kadar tam 400.000’den fazla 5 Yıldızlı yorum aldı. Siz de indirin, arkadaşlarınızdan geride kalmayın.
Play Store: https://play.google.com/store/apps/details?id=co.brainly&hl=tr
App Store: https://apps.apple.com/tr/app/eodev/id745089947?l=tr
Kaynak: Bu çalışma sevgili Öğrenme Tasarımları gönüllüsü Afra Bıyık tarafından hazırlanmıştır.
*Eğer bu sayfaya eklememizi önerdiğiniz web sitesi veya uygulama varsa bize iletebilirsiniz.
Biz Öğrenme Tasarımları olarak ‘‘Öğrenmek Eğlencelidir’’ diyoruz. Çocuk, genç, yetişkin, herkesin oynama ve keyifle öğrenme hakkı olduğunu savunuyoruz. Savunduğumuz değerleri, öğrenmeyi kolay ve keyifli hale getiren oyunlar ve yenilikçi öğrenme programları tasarlayarak ortaya koyuyoruz.
5 Yorumlar
sanem
4 Ocak 2021tonguc akademi
ervanur
26 Nisan 2021doping hafıza
Elif
29 Mayıs 2023Güzel
Ela
19 Temmuz 2023İyi
Mesut
14 Eylül 2024merhaba dersligi tavsiye eder mısınız